Het nieuwe gezelschapsspel Cards Against Humanity

Een in Nederland nog onbekend gezelschapsspel, maar vooral in Amerika al erg populair is het gezelschapsspel Cards Against Humanity. In tegenstelling tot andere kaartspellen die je vast wel kent, is Cards Agains Humanity hilarisch en soms ook ongemakkelijk door de vele onderwerpen die het kaartspel bevat. Het is typisch een spel wat je met je vrienden onder het genot van een wijntje of biertje speelt. Kortom echt een gezelschapsspel!

Hoe werkt Cards Against Humanity?

De spelregels van het spel zijn simpel. Iedere ronde stelt een speler een vraag van de zwarte kaarten en de rest antwoordt met zijn grappigste witte kaart. Je hebt dus zwarte en witte kaarten, de zwarte zijn de vraag kaarten en de witte de antwoord kaarten. Iedere ronde antwoord iedereen met zijn leukste, grappigste of flauwse witte antwoord kaart. De gene die de vraag van de zwarte kaart stelde, bekijkt alle antwoorden en leest de combinaties voor. Hij of zij bepaald welk antwoord die ronde gewonnen heeft, door het grappigste antwoord te kiezen. Diegene die de ronde gewonnen heeft krijgt dan een Awesome Point.

Waar is Cards Against Humanity verkrijgbaar?

Helaas is het gezelschapsspel Cards Against Humanity alleen nog maar in Amerika en in de UK verkrijgbaar, het is dus alleen nog maar engelstalig en onderwerpen die in die landen van toepassing zijn, zoals bepaalde personen. Toch zijn er natuurlijk veel onderwerpen waar wij in Nederland ook mee te maken krijgen en daarnaast zijn er natuurlijk veel algemene grappige vragen over seks, politiek of bekende mensen. Je moet wel tegen flauwe grappen kunnen om dit spel te spelen, over een goede dosis humor beschikken en tegen een stootje kunnen. Er worden namelijk vaak erg grove dingen gezegd en de antwoorden zijn verre van politiek correct. Zo zijn er ook vragen over de oorlog en nazi’s, waar je natuurlijk geen grappen over wilt maken, maar ze zitten er dus wel bij. Al met al is het een erg leuk spel om te spelen met vrienden, je hebt gegarandeerd een leuke avond en lacht je kapot om de vragen en antwoorden.

Het enige nadeel is dus dat het nog niet verkrijgbaar is in Nederland. Als kun je wel de Engelse en Amerikaanse versie bestellen. Je moet dan wel over een creditcard beschikken of een creditcard aanvragen, omdat het spel nog niet in Nederland te koop is, maar alleen nog in de Verenigde Staten. Wanneer je niet over een creditcard beschikt, kun je ook een prepaid creditcard aanvragen, het voordeel hier van is is dat je van te voren geld op de kaart moet storten en je dus niet achteraf pas betaald. Wanneer je geld op is, kun je dus niet meer betalen. Dit is niet het geval bij een gewone creditcard, hiermee kun je gewoon blijven betalen en moet je het bedrag pas een maand later betalen. Daarnaast is er vaak bij een prepaid creditcard geen BKR toetsing. Wanneer je niet in aanmerking komt voor een normale kredietkaart, kun je wel een prepaid creditcard aanvragen. Er zijn dus verschillende voordelen voor het online aanvragen van een creditcard.

Door wie is Cards Against Humanity bedacht?

Het gezelschapsspel Cards Against Humanity is in 2011 uitgebracht en is oorspronkelijk bedacht door studenten. Binnen een maand stond het al op nummer een van Amazon en het blijft nog steeds groeien. Ook zijn er steeds meer varianten en uitbreidingen op de markt met nieuwe vragen en antwoorden, waardoor het leuk blijft om te spelen en je steeds weer nieuwe, grappige combinaties kunt maken, waardoor jullie een super leuke avond hebben!

Laatste kans

Laatste kans om je aan te melden voor Holiday Bullshit

Vandaag, 1 december 2014, is de laatste kans voor alle inwoners van de deelnemende landen om 10 cadeaus te ontvangen in de december maand. Dit maakte Cards Against Humanity bekend op hun facebook pagina. Tevens verklappen ze dat het bijna uitverkocht is en raden ze iedereen aan om snel 15 dollar over te maken om mee te kunnen doen aan deze leuke actie. Zoals wij in ons vorig nieuws bericht al hadden vermeld is het helaas niet mogelijk om vanuit Nederland mee te doen aan deze gekke cadeau actie van Cards Against Humanity.

 

Het inschrijven voor Holiday Bullshit is nu een aantal weken mogelijk en dit hebben duizenden mensen gedaan op de Holiday Bullshit website. Bij 180 duizend deelnemers maakten de makers een aantal spannende weetjes bekend, zo stelden ze bijvoorbeeld alle kopers de vraag “als je sex zou hebben met een dier, wat voor dier zou dit zijn.”. Dit leverde verrassende antwoorden op en deze hebben ze netjes opgesomd op hun website. In totaal hebben ze een viertal vragen gesteld, omdat ze dachten dat dit wel grappig zou zijn. Het verbaasde iedereen dat 82 procent hier vrijwillig antwoord op had gegeven en dit deed ze besluiten de antwoorden te analyseren door hun eigen analyse team. Deze analyse brengt spannende conclusies in kaart en zijn enorm grappig om te lezen.

 

Holiday Bullshit updates

De komende tijd zullen wij iedereen via onze website op de hoogte houden wat de cadeaus zullen zijn die Cards Against Humanity opstuurt naar al hun deelnemers. In totaal zijn dit 10 cadeaus die verspreid over de maand december verstuurt zullen worden. Wij kiezen hier een aantal uit en zullen er een aantal nieuwsberichten aan wijden. Als de cadeaus net zo spannend zijn als vorig jaar, dan zullen er zeker hilarische beelden ontstaan die we zeker met jullie zullen delen.

Holiday Bullshit

Op 10 november 2014 kwamen de makers van Cards Against Humanity met het nieuws “Ten Days or whaterver of Kwanzaa”. Kwanzaa is een feest wat op leven is gebaseerd en vindt plaats tussen 26 december en 1 januari. Het is de bedoeling dat je 15 dollar geeft aan cardsagainsthumanity.com en hun sturen jou in de “Kwanzaa” periode tien mysterieuze cadeaus. Deze cadeaus kunnen diverse dingen zijn en worden door het kaartenspel bedrijf uitgekozen. Cards Against Humanity kennende zullen deze cadeaus erg grappig, maar vooral heel erg kwetsend en beledigend zijn. Ze geven zelf duidelijke aan dat ze er niks verder over los zullen laten en je nooit weet wat je precies zult ontvangen en zelfs niet wanneer en op welke manier.

 

Meer informatie

Voor deze bijzondere cadeau tien-daagse hebben ze een speciale website ingericht, namelijk www.holidaybullshit.com. Op de Holiday Bullshit website vertellen ze in het kort wat het ongeveer inhoud en geven ze antwoord op de meest gestelde vragen. Het is zeker de moeite waard om even een kijkje te nemen, ook al is het voor ons niet mogelijk om mee te doen aan deze leuke Kwanzaa actie. Op de FAQ pagina geven ze al antwoord op de vraag of het mogelijk is om de pakketjes over de oceaan te versturen, als antwoord geven ze dat dit te duur is. Dit betekend dat je hieraan alleen kunt meedoen als je in America of Canada woont. Als we met zijn allen blijven zeuren naar de makers toe komen we misschien volgend jaar wel in aanmerking voor een soortgelijke actie van Cards Against Humanity.

 

Holiday Bullshit Video

Op de website vind je ook een video, maar omdat wij het net zo handig vinden om de video op onze website te plaatsen kun je deze onderaan dit bericht bekijken. Veel kijk plezier gewenst!

Cards Against Humanity nu in Australië

Op vrijdag 31 oktober 2014 maakten ze het via hun eigen social media kanaal bekend, Cards Against Humanity is te koop in Australië. Vele duizenden inwoners van Australië zaten hier al jarenlang op te wachten en sprongen een gat in de lucht toen de makers van dit kaartspel het nieuws bekend maakten. De Australische versie bestaat uit 460 witte speelkaarten en 90 zwarte speelkaarten, wat dus op een totaal aantal uitkomt van 550 kaarten. Op de officiële webshop van Cards Against Humanity kun je de Australische box bestellen voor maar 30 dollar. Niet alleen kun je als inwoner van dit prachtige eiland het originele spel kopen, maar kun je ook direct de verschillende uitbreidingspakketten mee bestellen.

Natuurlijk zijn wij als Nederlander niet blij dat Australië als enige verkoopland is toegevoegd aan de webshop, maar wij vinden het wel goed om te zien dat de makers druk bezig zijn om hun levendige kaartspel toch verder op deze wereld in de markt te gaan zetten. Het enige wat wij als liefhebbers kunnen doen is duimen dat in ieder geval Europa snel als verkooppunt aan de lijst wordt toegevoegd. Als CAH Europa eenmaal is binnengedrongen zal het niet al te lang meer duren totdat er een officiële Nederlandse versie komt van dit gezelschapsspel voor afschuwelijke mensen. Nou ja, dat hopen wij in ieder geval.

Vijfde uitbreidingspakket

De makers van Cards Against Humanity hebben zojuist bekend gemaakt dat het vijfde uitbreidingspakket gekocht kan worden. Dit lieten ze iedereen per e-mail weten die zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De uitbreiding is te koop in de webwinkel van www.cardsagainsthumanity.com en kost 10 dollar. Het pakket bevat 75 witte kaarten, 25 zwarte kaarten, 12 blanco kaarten en 0 antwoorden op de grote vragen, zoals ze dit zelf betitelen. De makers zijn erg trots op dit uitbreidingspakket en zeggen dat het misschien wel de mooiste is van alle vijf de pakketten en denken dat iedereen er veel plezier aan zal beleven.

Tot slot willen ze nog even melden dat er voor de kerstdagen nog een aantal leuke dingen in de maak zijn en dat je als eerste wordt geïnformeerd als je bent inschreven op de nieuwsbrief van Cards Against Humanity. Natuurlijk laten wij alle nederlandse fans van CAH dit als eerste weten op onze website www.cards-against-humanity.nl.

Stagiair gezocht!

Cards Against Humanity is opzoek naar een stagiair. Op de website www.cardsagainsthumanity.com staat de vacature. De makers zijn druk opzoek naar een student voor hun klantenservice die de Engelse grammatica goed beheerst. De stagiair zal alle klachten rondom de verloren orders moeten oplossen, website op fouten controleren en verbeteren en alle klanten e-mails op een grappige manier beantwoorden. Het beantwoorden van de e-mails wordt gezien als belangrijkste taak van de student.

De Ideale kandidaat is geduldig, beleefd, grappig, technisch goed in grammatica en proeflezen, reageert snel maar grondig op een groot volume aan e-mails, geniet van het helpen van mensen en je moet in Chicago Amerika wonen. Ik denk dat het laatste voor de meeste lezers onder ons niet haalbaar is.

Mocht je verdere informatie zoeken omtrent deze vacature sturen wij je graag door naar de bron van dit nieuwsbericht: www.cardsagainsthumanity.com

Tweede uitbreidingspakket

Het tweede uitbreidingspakket (second expansion) werd in augustus 2012 gereleased op het bekende PAX prime evenement. Penny Arcade eXpo, afgekort PAX, is een serie van gaming festivals die worden gehouden in  San Antoni, Boston, Melbourne en Seattle. De release van het tweede uitbreidingspakket was volgens vele verwende Cards Against Humanity spelers ook geen verrassing, Na het grote succes van het origineel en haar eerste uitbreidingspakket kon een vervolg natuurlijk niet uitblijven. De inhoud van het tweede pakket is wel iets anders dan bij de eerste. Het tweede pakket heeft 5 extra zwarte kaarten, maar moest hiervoor 5 witte kaarten inleveren. Deel 2 bestaat dus uit 25 zwarte kaarten, 75 witte kaarten, 8 blanco witte kaarten en 4 blanco zwarte kaarten. Als je de kaarten bij mekaar optelt kom je op hetzelfde aantal als bij het eerste pakket, namelijk 112 kaarten. Bekijk hieronder het “unboxing” filmpje van het tweede uitbreidingspakket van Cards Against Humanity.

Eerste uitbreidingspakket

Na het lanceren van het populaire kaartspel Cards Against Humanity was het wachten op een uitbreidingspakket van korte duur. Het eerste uitbreidingspakket (first expansion) werd in oktober 2011, tijdens het IndieCat festival in Cuiver City, bekend gemaakt. CAH werd tijdens dit festival tentoongesteld als onderdeel van het “Big Games” gedeelte. De release van het eerste uitbreidingspakket kwam kort daarna, november 2011, en was binnen 3 dagen uitverkocht. Het uitbreidingspakket is alleen te gebruiken als je het originele cards against humanity ook in je bezit hebt. Het eerste uitbreidingspakket bevat 112 extra speelkaarten verdeeld over 80 witte kaarten, 20 zwarte kaarten. Ook zitten er 8 zwarte blanco kaarten in het pakket en 4 witte blanco kaarten. In het filmpje hieronder kun je zien wat er allemaal in het eerste uitbreidingspakket zit.

Tabletop Deathmatch

Tabletop Deathmatch is een game design wedstrijd die wordt georganiseerd door cards against humanity en Dammit Liz Productions. De organisatoren zijn opzoek naar een nieuw gezelschapsspel waar iedereen veel lol aan zal gaan beleven. De jury bestaat uit diverse mensen uit de game industrie en natuurlijk de makers van cards against humanity.

Via de website van Tabletop Deathmatch kon je je opgeven als je een briljant idee had voor een nieuw soort van gezelschapsspel. Hier worden finalisten uitgekozen die in de loop van de tijd worden beoordeeld door je juryleden. De juryleden beoordelen individueel alle kandidaten aan de hand van een 4 tal criteria en geven alle kandidaten per criteria een cijfer.

Het winnende Tabletob Deathmatch spel zal een eerste druk ontvangen van Ad Magic, de drukker van CAH en deze zal betaald worden door Cards Against Humanity zelf. Tevens wordt de winnaar meegenomen naar Gen Con 2014 waar de jongens van CAH zullen helpen het spel te verkopen op de beursvloer. Op de website van Tabletop Deathmatch kun je de competitie volgen.

Update: De winnaar is ondertussen bekend! Bekijk hieronder het finale filmpje:

Cards against humanity gaat te ver

Er zit één kaart in het spel die volgens de makers van cards against humanity zelfs te ver gaat. Hier kwamen ze achter toen een 19 jarige inwoner van Boston een foto plaatste op zijn social media kanalen.

De 19 jarige is een travestiet en speelde op een avond met zijn vrienden cards against humanity tot ze ontdekten dat er een antwoord kaart in het spel zit met de tekst “passable transvestites”. Over de hele wereld worden sommige antwoord kaarten van cards against humanity gemarkeerd met de tekst “Dit is niet oke” en worden daarna door veel spelers uit het spel gehaald. De travestiet en zijn vrienden vonden dat de kaart uit het spel halen nog te min was en hebben de kaart in de brand gestoken. Vervolgens hebben de heren hier foto’s van gemaakt en gedeeld op het internet via social media met de tekst “DEATH TO TRANSPHOBIA” erbij.

Hier is het niet bij gebleven. Max Temkin, één van de mede ontwerpers van het spel cards against humanity, kwam dit verhaal tegen op internet en toonde spijt voor het maken van deze kaart. Hij schreef het volgende:

I regret writing this card,” Temkin wrote. “It was a mean, cheap joke. We took it out of the game a while ago.

Door de foto te plaatsen op een populair social media kanaal heeft de inwoner van Boston er ondertussen meer dan 40.000 reacties op gekregen. De tiener heeft zelfs een verhaal geschreven waarom deze specifieke kaart echt niet grappig is en waarom hij vind dat deze uit het spel gehaald moest worden. Op youtube is kort geleden ook een filmpje van hem verschenen waar hij zijn levensverhaal uitlegt en laat zien waarom hij en vele andere travestieten zo gevoelig zijn voor dit soort teksten. Het filmpje kun je hier vinden.