Cards against humanity gaat te ver

door | juli 24, 2014

Er zit één kaart in het spel die volgens de makers van cards against humanity zelfs te ver gaat. Hier kwamen ze achter toen een 19 jarige inwoner van Boston een foto plaatste op zijn social media kanalen.

De 19 jarige is een travestiet en speelde op een avond met zijn vrienden cards against humanity tot ze ontdekten dat er een antwoord kaart in het spel zit met de tekst “passable transvestites”. Over de hele wereld worden sommige antwoord kaarten van cards against humanity gemarkeerd met de tekst “Dit is niet oke” en worden daarna door veel spelers uit het spel gehaald. De travestiet en zijn vrienden vonden dat de kaart uit het spel halen nog te min was en hebben de kaart in de brand gestoken. Vervolgens hebben de heren hier foto’s van gemaakt en gedeeld op het internet via social media met de tekst “DEATH TO TRANSPHOBIA” erbij.

Hier is het niet bij gebleven. Max Temkin, één van de mede ontwerpers van het spel cards against humanity, kwam dit verhaal tegen op internet en toonde spijt voor het maken van deze kaart. Hij schreef het volgende:

I regret writing this card,” Temkin wrote. “It was a mean, cheap joke. We took it out of the game a while ago.

Door de foto te plaatsen op een populair social media kanaal heeft de inwoner van Boston er ondertussen meer dan 40.000 reacties op gekregen. De tiener heeft zelfs een verhaal geschreven waarom deze specifieke kaart echt niet grappig is en waarom hij vind dat deze uit het spel gehaald moest worden. Op youtube is kort geleden ook een filmpje van hem verschenen waar hij zijn levensverhaal uitlegt en laat zien waarom hij en vele andere travestieten zo gevoelig zijn voor dit soort teksten. Het filmpje kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *