Cards Against Humanity Online

Cards against humanity online versie

De online PDF versie van cards against humanity is gratis te downloaden onder de Creative Commens licentie. De makers van CAH geven hun spel gratis weg via hun eigen website. Je kunt dus volledig legaal dit geweldige kaartspel downloaden. In het gedownloade pdf bestand zitten de zwarte en de witte kaarten, een handleiding wat je moet doen met het pdf formulier en een handleiding van het spel zelf. Cards against humanity online betekent dus niet dat je het spel ook daadwerkelijk online kunt spelen. In de CAH “hoe te maken” handleiding staat duidelijk beschreven wat je met de pdf moet doen. Door de makers word er aangeraden om het printen uit te besteden aan een drukker, hierdoor zul je het beste resultaat bereiken. Zelfs is er aan gedacht om te vermelden hoeveel gram papier je het beste kunt gebruiken en waar je het mooiste doosje kunt kopen om je kaarten in op te ruimen na het spelen. De originele Engelse versie  is volgens velen nog steeds het leukste om te spelen, maar in de loop van de tijd zijn er verschillende varianten bij gekomen in verschillende talen. Natuurlijk is er tegenwoordig ook een Nederlandse versie te downloaden, deze is vertaald door Thijs. Hieronder hebben wij een 2-tal links staan die je doorsturen naar de officiële pdf pagina van zowel de Engelse als de Nederlandse versie.

 

Cards against humanity online pdf – Engels
Cards against humanity online pdf – Nederlands


 


Creative Commons licentie cards against humanity online versie

Een Creative Commons licentie houdt in dat de makers van het spel hebben besloten om op een flexibele manier met het auteursrecht om te gaan. Alle creatieve makers, die bij het lanceren van een product hebben gekozen voor een creative commens licentie, moeten hierbij een keuze maken uit één van de zes standaardlicenties. Cards against humanity heeft hierbij gekozen voor de Naamsvermelding-NietCommercieel-GelijkDelen creative commons licentie.

Dit houdt in dat iedereen het spel mag: 

  • Delen, kopieren, verspreiden onder elk bestandsformaat en via elk medium
  • Remixen, veranderen en afgeleide werken van te maken

CAH kan deze toestemming niet intrekken zolang er aan de licentievoorwaarden voldaan wordt.

Voorwaarden:

  • Je bent altijd verplicht aan te geven dat het spel van cards against humanity is (naamsvermelding), een link te plaatsen naar de licentie en aan te geven waar het spel verandert is.
  • Het spel mag niet gebruikt worden voor commerciële doeleinden, zoals bv verkoop.
  • Mocht je het spel hebben aangepast, moet je het altijd weer onder dezelfde licentie weer verspreiden

In grote lijnen zijn dit alle voorwaarden die vallen onder de creative commons licentie. Voor uitgebreidere informatie hierover verwijzen wij je graag door naar: creativecommons.org