Het nieuwe gezelschapsspel Cards Against Humanity

door | september 11, 2017

Een in Nederland nog onbekend gezelschapsspel, maar vooral in Amerika al erg populair is het gezelschapsspel Cards Against Humanity. In tegenstelling tot andere kaartspellen die je vast wel kent, is Cards Agains Humanity hilarisch en soms ook ongemakkelijk door de vele onderwerpen die het kaartspel bevat. Het is typisch een spel wat je met je vrienden onder het genot van een wijntje of biertje speelt. Kortom echt een gezelschapsspel!

Hoe werkt Cards Against Humanity?

De spelregels van het spel zijn simpel. Iedere ronde stelt een speler een vraag van de zwarte kaarten en de rest antwoordt met zijn grappigste witte kaart. Je hebt dus zwarte en witte kaarten, de zwarte zijn de vraag kaarten en de witte de antwoord kaarten. Iedere ronde antwoord iedereen met zijn leukste, grappigste of flauwse witte antwoord kaart. De gene die de vraag van de zwarte kaart stelde, bekijkt alle antwoorden en leest de combinaties voor. Hij of zij bepaald welk antwoord die ronde gewonnen heeft, door het grappigste antwoord te kiezen. Diegene die de ronde gewonnen heeft krijgt dan een Awesome Point.

Waar is Cards Against Humanity verkrijgbaar?

Helaas is het gezelschapsspel Cards Against Humanity alleen nog maar in Amerika en in de UK verkrijgbaar, het is dus alleen nog maar engelstalig en onderwerpen die in die landen van toepassing zijn, zoals bepaalde personen. Toch zijn er natuurlijk veel onderwerpen waar wij in Nederland ook mee te maken krijgen en daarnaast zijn er natuurlijk veel algemene grappige vragen over seks, politiek of bekende mensen. Je moet wel tegen flauwe grappen kunnen om dit spel te spelen, over een goede dosis humor beschikken en tegen een stootje kunnen. Er worden namelijk vaak erg grove dingen gezegd en de antwoorden zijn verre van politiek correct. Zo zijn er ook vragen over de oorlog en nazi’s, waar je natuurlijk geen grappen over wilt maken, maar ze zitten er dus wel bij. Al met al is het een erg leuk spel om te spelen met vrienden, je hebt gegarandeerd een leuke avond en lacht je kapot om de vragen en antwoorden.

Het enige nadeel is dus dat het nog niet verkrijgbaar is in Nederland. Als kun je wel de Engelse en Amerikaanse versie bestellen. Je moet dan wel over een creditcard beschikken of een creditcard aanvragen, omdat het spel nog niet in Nederland te koop is, maar alleen nog in de Verenigde Staten. Wanneer je niet over een creditcard beschikt, kun je ook een prepaid creditcard aanvragen, het voordeel hier van is is dat je van te voren geld op de kaart moet storten en je dus niet achteraf pas betaald. Wanneer je geld op is, kun je dus niet meer betalen. Dit is niet het geval bij een gewone creditcard, hiermee kun je gewoon blijven betalen en moet je het bedrag pas een maand later betalen. Daarnaast is er vaak bij een prepaid creditcard geen BKR toetsing. Wanneer je niet in aanmerking komt voor een normale kredietkaart, kun je wel een prepaid creditcard aanvragen. Er zijn dus verschillende voordelen voor het online aanvragen van een creditcard.

Door wie is Cards Against Humanity bedacht?

Het gezelschapsspel Cards Against Humanity is in 2011 uitgebracht en is oorspronkelijk bedacht door studenten. Binnen een maand stond het al op nummer een van Amazon en het blijft nog steeds groeien. Ook zijn er steeds meer varianten en uitbreidingen op de markt met nieuwe vragen en antwoorden, waardoor het leuk blijft om te spelen en je steeds weer nieuwe, grappige combinaties kunt maken, waardoor jullie een super leuke avond hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *